Cel care închide noaptea, în premieră la Teatrul Maghiar

Cel care închide noaptea, în premieră la Teatrul Maghiar
Pe lângă vodevilul "Logodnicii din provincie" de Georges Feydeau, regizat de Alexandru Dabija, Teatrul Maghiar de Stat Cluj aduce la începutul lunii octombrie o nouă premieră, "Cel care închide noaptea", creat şi regizat de o fostă studentă a lui Silviu Purcărete.

Specatolul, conceput de Nina Ciobanu, este inspirat din povestea filmului "Portarul de noapte", al Lilianei Cavani.

Piesa, în două personaje, spune povestea reîntâlnirii unui fost ofiţer nazist cu o deţinută, la 13 ani după ce acesta o abuzase sexual.

„În această poveste mă interesează problematica răului şi a vinovăţiei. Cred că şi astăzi relaţia dintre dominant şi submisiv este extrem de actuală, mai ales dacă este vorba de o relaţie bărbat-femeie. Suntem responsabili de felul în care acceptăm aceste abuzuri şi, de multe ori, participăm la menţinerea lor", a declarat regizoarea

Actorii Gábor Viola şi Enikő Györgyjakab au participat activ la realizarea spectacolului, iar artiştii vizuali, Peter Košir și Matjaž Wenzel, au contribuit la realizarea decorului şi a înregistrărilor.

Spectacolul este recomandat tinerilor peste 16 ani şi va fi pus în scena duminică, 5 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat.

Comenteaza