Caravana TIFF strânge semnături pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice!

Caravana TIFF strânge semnături pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice!

Caravana TIFF susţine inițiativa Fără Penali în Funcții Publice! şi promite că va avea în fiecare oraș prin care trece un reprezentant care va strânge semnături pentru acest demers.

"Pentru că nu putem să ne asumăm rolul de simpli observatori și pentru că noi credem în mobilizarea conștiinței și în șansele noii generații, Caravana TIFF și Luna Plina - Festivalul Filmului Horror si Fantastic se alătură inițiativei Fără Penali în Funcții Publice! Începând de acum vom avea în fiecare oraș prin care trecem un reprezentant care va strânge semnături pentru acest demers. Îl veți putea găsi în spațiul fiecărei proiecții, într-o zonă semnalizată. Credem că schimbarea pornește de la noi și fiecare semnătură poate contribui la modelarea felului în care funcționează România", se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook Caravana TIFF. â

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de nouă ani. Pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii urmăresc filme recente premiate în festivaluri și succese de casă românești, europene și nu numai.

Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor. După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă. 

Proiectul a fost implementat până în anul 2014 în toate cele patru teritorii, fiind co-finanţat de Uniunea Europeană, prin programul MEDIA. Începând din anul 2015, Caravana TIFF este membră a Europa Cinemas, prima reţea de cinematografe ce promovează filmul european. Scopul său este de a acorda un sprijin financiar și operaţional cinematografelor ce se angajează să difuzeze un număr semnificativ de filme europene nonnaţionale și să propună activităţi de educaţie cinematografică pentru copii și tineri. Fondată în 1992, reţeaua Europa Cinemas este prezentă în 619 orașe din 41 de ţări și cuprinde 1.037 de cinematografe și 2.537 de ecrane.

Obiectivul USR, prin campania Fără Penali în Funcții Publice!, este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat. Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar USR s-a angajat să sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale. Până în prezent au fost adunate peste 370.000 de semnături. Mai multe informaţii AICI.

 

 

Comenteaza