Biserica lui Horea din Parcul Etnografic Cluj, transpusă și în spațiul virtual

Biserica lui Horea din Parcul Etnografic Cluj, transpusă și în spațiul virtual

Muzeul Etnografic a demarat în acest an două noi proiecte cu finanțare norvegiană care vor permite accesul publicului larg la două expoziții inedite.

”Muzeul Etnografic al Transilvaniei are în derulare două noi proiecte pe finanțare norvegiană, după colaborarea foarte bună pe care am avut-o anii trecuți referitor la restaurarea celor două biserici din Parcul Etnografic, Biserica din Cizer și Biserica din Petrind.

De data aceasta este vorba despre două proiecte expoziționale pentru care contractul s-a semnat în 30 ianuarie. Valoarea este de circa 1,2 milioane de lei. O expoziție se va numi ”Biserica lui Horea, un patrimoniu pentru viitor”. Este vorba despre o scanare și transpunere în spațiul virtual 3D a Bisericii din Cizer.

Iar un alt proiect extrem de interesant este legat de reconstituirea și punerea în valoare a Centrului de iconari de pe Valea Sebeșului. E vorba despre transpunerea în realitatea virtuală a icoanelor realizate aici, astfel încât să redăm acestor icoane extrem de frumoase aspectul pe care îl aveau atunci când au fost pictate”, a spus la ZIUA LIVE directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean.

După implementarea proiectelor, cele două expoziții vor fi deschise publicului la cele două sedii ale muzeului.

Comenteaza