Video Foto “Băiatul rău al baletului mondial” a oferit, celor 2.000 de spectatori veniţi special să-l vadă, o seară magică la TIFF

Balerinul ucrainean Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generației sale, a încântat spectatorii strânși în fața scenei de la Castelul Banffy din Bonţida. 

Prestația artistului a tinut publicul cu sufletul la gură timp de aproape două ore. Seara s-a încheiat cu îndelungi aplauze şi cu un Q&A cu cei prezenţi la eveniment.

 „Acest show pentru România e probabil similar cu cel al venirii lui Michael Jacson sau a altor mari artişti de operă la festinalul Enescu. Eu cred că în timp se va dovedi că Polonin e unul dintre marii dansatori contemporani. Imaginea Castelului Banffy a fost atât de puternică, încât am spus că nu există alt spațiu posibil pentru eveniment”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF, care a ţinut morţiş să îl aducă pe Sergei Polunin la festival. 

TIFF continuă şi vineri, iar în program este proiecţia filmului Dancer, un documentar despre viaţa lui Sergei Polunin. Evenimentul trebuia să aibă loc miercuri, dar a fost reprogramat din cauza furtunii, avionul care trebuia să îl aducă pe dansator la Cluj a fost redirecţionat la Timişoara.

Comenteaza