Au început înscrierile pentru ZAIN 2017, festivalul creativilor clujeni. Noutăţile ediţiei

Au început înscrierile pentru ZAIN 2017, festivalul creativilor clujeni. Noutăţile ediţiei
Cea de a treia ediţie ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din Cluj, va avea loc între 18 și 22 octombrie şi își propune să deschidă noi dimensiuni.

Expoziția Centrală, Meșteșug Contemporan, Fashion Show, Community Events și alte evenimente conexe, vor propune noi experiențe și noi moduri de raportare la ceea ce înseamnă design românesc și nu numai.

La ediția de anul acesta, organizatorii se vor orienta înspre includerea de proiecte internaționale cu scopul de a oferi publicului o experiență cât mai complexă cu privire la ceea ce înseamnă design în 2017. Categoriile Expo Central ZAIN 2017: design de produs, design vestimentar, design de accesorii, arhitectură și design interior, graphic design și ilustrație, experimental. 

''Din dorința de a oferi o platformă reală de promovare și de a prezenta publicului interesat de fenomenul de design lucrări cu însemnătate în lumea designului, expozanții vor trece printr-un proces de selecție, curatoriat de un board creativ, format din specialiști în industriile creative, care vor miza în selecția produselor de design pe câteva criterii clar definite în regulament.

Printre aceste criterii enumerăm: concept și conținut remarcabil, originalitatea și inovația soluțiilor propuse, abordarea provocărilor contemporane în procesul de design", punctează organizatorii festivalului. 

Boardul creativ Expo Central ZAIN 2017 va fi format din Alex Adam - arhitect, cofondator al AA Studio, Bogdan Brânzaș - designer și consultant de brand, fondatorul biroului Brânzaș, Dan Pierșinaru - artist vizual, director și fondator al Autor, Eliza Yokina - arhitect, designer de interior și de obiect, cofondator al SYAA, Mihai Gurei - jurnalist, fondator al Showroom Intro, www.hipshops.com, Noemi Meilman - fashion editor, Philipp Kandal - engineering VP Telenav, Robert Rațiu - editor de modă. 

Aplicațiile pentru ZAIN 2017 se trimit pe internet, până la data de 1 septembrie. Mai multe detalii AICI. 

"Zain este mai degrabă un moment decât o expoziție, un moment de maximă vizibilitate pentru un designer, pe care acesta trebuie să-l valorifice. Șansa ca munca ta să poată fi văzută și apreciată de cunoscători în domeniu este primul pas către o carieră de succes.

În același timp, ZAIN este o invitație la dialog pe marginea proiectelor creative din modă, design și arhitectură, este un prilej de feedback valoros și un debut al unei conversații despre design la timpul prezent", sunt de părere Robert Rațiu şi Noemi Meilman. 

Prima ediție, desfățurată în noiembrie 2015, a însemnat peste 5.000 de participanți, iar cea de-a doua, în noiembrie 2016, 8.000 de participanți. Câte patru zile, zeci de designeri, sute de proiecte, un fashion show și multe evenimente conexe. Mai multe detalii AICI

Comenteaza