Au început înscrierile pentru Très Court. Câştigătorul pleacă la un festival în Franţa

Au început înscrierile pentru Très Court. Câştigătorul pleacă la un festival în Franţa
Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Très Court va avea loc în perioada 5-14 iunie.

 

Toți regizorii cu domiciliul în România, care au în portofoliu un filmuleţ de maxim 3 minute, se pot înscrie la ediţia din acest an a Festivalului Internațional de foarte scurt metraj Très Courts până în 30 martie 2015. Înscrierea de filme este gratuită.

Creaţiile cinematografice vor fi trimise prin poştă (pe un DVD la adresele institutelor franceze din Cluj, București, Iași și Timisoara) sau direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, însoțite de un formular de înscriere disponibil la adresa www.trescourt.ro/ro/regulament. 

O echipă de profesioniști va viziona filmele primite și va stabili programul selecției românești 20 de filme. Această selecție va fi proiectată pe ecranele din România alături de celelalte secțiuni ale Festivalului: selecția Internațională, selecția «Familie» - pentru copii peste 6 ani și selecția Paroles de Femmes, care oferă o perspectivă asupra rolului femeii în diversele societăți și culturi.

Câştigătorul va primi drept premiu un smartphone şi două bilete de avion pentru a participa, alături de un prieten, timp de trei zile la Festivalul de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand, în februarie 2016 (transportul, cazarea şi participare la festival sunt incluse în premiu, n. red.).

De asemenea, regizorul care realizează cel mai bun film scurt cu tematică francofonă va primi din partea Organizației Internaționale a francofoniei un premiu în valoare de 250 de euro.

Premiul publicului este decernat prin vot democratic. În fiecare oraș participant, spectatorii primesc buletine de vot, atât pentru selecția românească, dar și pentru cea internațională și sunt invitați să aleagă filmul favorit. Producţia votată de public câștigă, de asemenea, un smartphone.  

 

Comenteaza