Atelier și spectacole online la Teatrul clujean de Păpuși „Puck”

Atelier și spectacole online la Teatrul clujean de Păpuși „Puck”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le pregătește micilor săi spectatori și în această săptămână câteva activități online, între care un atelier de păpușerie și spectacole difuzate pe Facebook, în regim de live streaming.

Ediția de primăvară a atelierului interactiv „Micul Păpușar”, susținut de actrița Andreea Bolovan are loc de această dată miercuri, 21 aprilie, de la ora 18.00, pe platforma ZOOM. Materialele necesare creării păpușilor sunt următoarele: două bucăți de fetru colorat/hârtie colorată, o pereche de ochișori, carioci colorate, o bucată de sârmă plușată, lipici și o foarfecă.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, vârsta minimă recomandată este de șase ani. Număr maxim de participanți: 10. Participarea la ateliere este gratuită. Pe conturile de Facebook ale instituției continuă, de asemenea, difuzarea de spectacole în regim de live streaming.

Primul a fost spectacolul nonverbal Mimorózart, în regia lui Kata Palocsay Kisó, difuzat pe https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz. Tot aici, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 11.00, poate fi urmărit spectacolul nonverbal „Prin ochii Micului Prinț”/ „Kishercegszemmel”, inspirat din povestea lui Antoine de Saint-Exupéry , scenariul și regia fiind semnate de Vadas László.

Spectacolul poartă publicul prin procesul regăsirii sinelui, a copilului din fiecare, folosind instrumente vizuale, de mișcare și de muzică. Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Mostis Balázs, Urmánczi Jenő și Jakabfi Ivett-invitat special. Asistent de regie este Pünkösti Laura. Scenografia este semnată de Albert Alpár, costumele de Borsos Viola, coregrafia de Jakab Melinda, iar muzica de Domokos Előd. De asemenea, video designul este realizat de Lepedus-Sisko Péter. Vârsta minimă recomandată este de opt ani.

Marți, 20 aprilie, de la ora 18.00 și duminică, 25 aprilie, de la ora 11.00, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck va fi transmis, în regim de live streaming, spectacolul „Punguța cu doi bani” după Ion Creangă.

Aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute, trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs de generaţii de copii sunt prezentate în varianta adaptată de regizorul Decebal Marin. „Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari, după cum explică regizorul spectacolului.

„Trezirea cocoșului semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează regizorul Decebal Marin.

Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. Distribuţia este alcătuită din Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Călin Mureșan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu, Robert Gutunoiu și Adina Ungur. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Comenteaza