Alexandru Tomescu reînvie centrul Clujului cu vioara Stradivarius Elder-Voicu

Alexandru Tomescu reînvie centrul Clujului cu vioara Stradivarius Elder-Voicu

Sâmbătă 4 iulie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca în cadrul evenimentului /FORM Your Days va urca pe scenă Alexandru Tomescu, cel mai cunoscut violonist român contemporan, artistul pentru care muzica nu are limite, gata să interpreteze cele mai dificile partituri. 

Violonistul, apreciat în unanimitate de publicul din întreaga lume, va cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, fiind  acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania.

Într-o perioadă în care publicul clujean resimte nevoia de muzică și artă, Alexandru Tomescu vine în fața noastră pentru a le îmbina live pe acestea două. El vine împreună cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, categoria Tezaur, una dintre ultimele 10 existente în lume. Vioara a fost folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, și este considerată a fi unul dintre cele mai bine conservate instrumente Stradivarius.

Alexandru Tomescu trăiește prin muzică și acest lucru se poate vedea prin tot ceea ce face. Cariera sa de violonist se întinde până în cele mai îndepărtate și importante locuri din lume cum ar fi Paris, New York, Tokio, ulterior întorcându-se în România unde s-a implicat în organizarea unor turnee naționale de muzică clasică. El militează prin muzică pentru cauze importante ca stoparea exploatării domeniilor forestiere, distrugerea clădirilor aflate în Patrimoniul Național și a cântat pentru numeroase cauze caritabile. Spectacolul oferit de acesta este un dialog constant între el și vioară, el și public, vioară și public.

 

Comenteaza