Alexandru Dabija şi scenograful anului montează un spectacol la Naţionalul clujean

Alexandru Dabija şi scenograful anului montează un spectacol la Naţionalul clujean
Cunoscutul regizor Alexandru Dabija şi scenograful Dragoş Buhagiar, premiat pentru cea mai bună scenografie la ediţia din acest an a premiilor UNITER vor lucra la punerea în scenă a spectacolului “Florenţa sunt eu”, de Gellu Naum şi Jules Perahim, la Teatrul Naţional din Cluj.

Premiera va avea loc în 18 iunie, de la ora 20., conform programului de spectacole pe luna iunie anunţat astăzi de Teatrul Naţional din Cluj.

Din distribuţie fac parte, între alţii, Ramona Dumitrean, Irina Wintze, Romina Merei, Ionuţ Caras, Cristian Grosu, Miron Maxim.

Mişcarea scenică este coordonată de Florin Fieroiu, iar asistenţi de regie sunt Andrei Majeri şi Marciana Negrea.

"...<Adevărul> aproximat aici este unul relativizat la extrem, mereu nesigur sub măştile de o extremă mobilitate. Protagoniştii îşi pot schimba oricând rolul şi sexul, discursul lor dramatic capătă, la rândul lui, mereu alte forme, ele nemaidefinind caractere şi psihologii, ci convenţii ale limbajului mai mult sau mai puţin stereotipizate, care pot circula de la o voce la alta, contaminând ori parazitând vorbirea, provocând, prin asociere automată, insolită, de dicteu suprarealist, devieri de la linia logică a expresiei, de un umor mereu suculent", precizează Ion Pop, într-o prezentare a piesei, postată pe site-ul oficial al Naţionalului clujean.

 

Comenteaza