Actorii Naţionalului clujean cântă alături de Ada Milea, în premiera "Insula"

Actorii Naţionalului clujean cântă alături de Ada Milea, în premiera
Premiera spectacolului „Insula”, după Gellu Naum, concepută de Ada Milea, va fi prezentată în această seară de la or 19, în sala mare a instituţiei.

Actorii Teatrului Naţional din Cluj vor putea fi văzuţi cântând deseară, în prima premieră din stagiunea Teatrului Naţional din Cluj, spectacolul-concert „Insula", după Gellu Naum, gândit de cunoscuta compozitoare şi interpretă Ada Milea.

Ada Milea a ţinut să sublinieze că ea nu regizează efectiv un spectacol şi că are teamă de termenul „punere în scenă". „Este mai degrabă o punere în spaţiu a muzicii", a explicat directorul Naţionalului clujean, Mihai Măniuţiu, în cadrul conferinţei de presă de prezentare a spectacolului.

Artista a precizat că a mai lucrat la realizarea unui spectacol după piesa „Insula" a lui Gellu Naum, însă atunci pe scenă erau doar doi protagonişti.

În spectacolul care va putea fi văzut deseară la Teatrul Naţional din Cluj vor evolua, în schimb, în afara Adei Milea, 11 actori ai Teatrului Naţional clujean, între care Cătălin Herlo, Ramona Dumitrean, Anca Hanu, Cristian Grosu.

Pe lângă premiera din această seară spectacolul „Insula" va mai fi prezentat şi în 9 octombrie în cadrul primei ediţii a „Întâlnirilor interanţionale de la Cluj" (7-9 octombrie), dedicate personalităţii lui Gellu Naum.

 

Comenteaza