A început competiţia scurtmetrajelor la Comedy Cluj. Cine face parte din juriu

A început competiţia scurtmetrajelor la Comedy Cluj. Cine face parte din juriu
12 producții independente și opt studențești concurează pentru trofeele Comedy Cluj: cel mai bun scurtmetraj independent și cel mai bun scurtmetraj studențesc. Filmele provin din 10 țări: Franța, Spania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Italia, Germania, Ungaria, Brazilia și SUA.

2.000 de filme de scurtmetraj au fost înscrise, în primele șapte luni ale anului, La Comedy Cluj. 116 dintre acestea au fost alese de organizatori pentru a fi prezentate publicului în 11 calupuri diferite. În afara filmelor de competiție, calupurile includ scurtmetraje de animație și scurtmetraje românești.

Viața monotonă a trei frați, secretele vânzării de canapele, un meci sportiv inedit, dificultățile deciziei ce duce spre o crimă sau trucurile unei noi meserii sunt doar câteva dintre temele abordate de filmele care pot fi descoperite în calupul scurtmetrajelor independente, care va rula la Cinema City Polus.

Selecția scurtmetrajelor românești prezintă opt povești pe cât de diferite, pe atât de amuzante: „Pavel, șoricelul polonez, merge pe Lună", „Cap de pepene", „Mesajul", „Trădare în stil chinezesc", „Omul de la grătar", „Gustul", „Mesajul" și „W drept mușcătură". Filmele vor putea fi vizionate la cinematograful ''Florin Piersic''.

Jurizarea celor 20 de scurtmetraje care intră în competiția internațională Comedy Cluj 2015 va fi făcută de actorii Meda Victor, Rodica Lazăr și Levente Molnár.

Prezentă pe scenele Teatrului Metropolis București și a Teatrului De Pe Lipscani, actrița Meda Victor a colaborat cu regizori de film precum Horațiu Malaele - „Nunta mută", Tim Fywell - ‘'Affinity'' sau Richard Crudo - ‘'Last Night''.

Actriță a Teatrului Bulandra din București, Rodica Lazăr a debutat în cinematografie în anul 2002, în filmul ‘'Amen'' în regia lui Costa Gavras. A mai jucat în producții precum ‘'Moartea domnului Lăzărescu'', ‘'Binecuvântată fii, închisoare'', ‘'Tinerețe fără tinerețe'' sau ‘'Principii de viață''.
Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și impresar artistic, a colaborat cu regizori de film precum Adrian Sitaru - ‘'The Fixer'', Tudor Giurgiu - ‘'Un alt Crăciun'', sau Mészáros Péter - ‘'Biliard''.

Cel mai recent rol de film al său este cel din ‘'Son of Saul'', filmul regizorului maghiar László Nemes, care a primit anul acesta primit Premiu al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj a ajuns la cea de a şaptea ediţie şi are loc până duminică, 25 octombrie. 

Comenteaza