Cinema cu French Touch la Cluj. VEZI programul ediţiei 2017

Cinema cu French Touch la Cluj. VEZI programul ediţiei 2017
Festivalul Filmului Francez (FFF) ajunge la Cluj-Napoca cu 12 lungmetraje și 4 scurtmetraje, între 16 şi 19 noiembrie, la cinema Dacia.

Festivalul își dă mâna cu Berlinala de anul acesta și se deschide cu același film de forță, mult apreciatul "Django", în regia lui Etienne Comar.

Filmul aduce în fața spectatorilor o poveste pe cât de incredibilă pe atât de necunoscută din timpul celui de-al doilea război mondial, cea a celebrului muzician Django Reinhart, cel care a schimbat spiritul swingului și al jazzului. În 2017, FFF își reinventează secțiunile care l-au făcut popular în rândul cinefililor.

Şase filme de debut alese cu grijă dintre cele mai interesante prime creații cinematografice apărute în ultima vreme își vor disputa preferințele publicului în cadrul secțiunii competiție. Morgan Simon, regizorul "Compte tes belssures", se va afla la Cluj-Napoca pentru a explica mizele demersului lui artistic. Premiul publicului TV5 Monde va recompensa filmul cel mai apreciat de spectatori, producția urmând să fie distribuită în toate cinematografele din România.

Așteptat cu nerăbdare, programul Săptămânii Cahiers du cinéma - realizat în colaborare cu cea mai importantă revistă de cinema din Franța - are ca punct de pornire ideea de arhitectură. Selecția propusă de Joachim Lepastier, critic de film la Cahiers du cinéma, întoarce pe toate fețele sensurile noțiunii de "arhitectură" pentru cea de a 7-a artă - de la decorul concret, la structura conceptuală sau la arhitectura unei opere filmice.

Nu în cele din urmă, Panorama invită publicul român să vizioneze cele mai noi și mai bune creații ale cinematografiei franceze actuale, producții îndelung aplaudate de critici și de public, cu ocazia marilor festivaluri de pe mapamond.

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă. 

Joi, 16 noiembrie

18.30 deschiderea oficială Django
21.00 competiție Corporate

Vineri, 17 noiembrie

16:30 Competiție Avant la fin de l'ete
18:30 Panorama Souvenir
21:00 Competiție Kiss & Cry

Sâmbătă, 18 noiembrie

15:00 Competiție Occidental
16:30 Săptămâna Cahiers du cinéma Swagger
18:30 Competiție Compte tes blessures - Q&A Morgan Simon
21:00 Săptămâna Cahiers du cinéma Playtime

Duminică, 19 noiembrie

15:00 Săptămâna Cahiers du cinéma Scurt metraje - Inima vie a oraşului
16:30 Competiție Petit payasan
18:30 Săptămâna Cahiers du cinéma Le mepris
21:00 Panorama Nocturama

Comenteaza