Omagiu lui Brâncuşi. La Cluj

Omagiu lui Brâncuşi. La Cluj
Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Artistul fotograf Ştefan Socaciu aduce un omagiu celebrului sculptor român printr-o expoziţie vernisată în 19 februarie, la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca.

Expoziţia "Brâncuşi. Visions" renuneşte o serie de lucrări de mari dimensiuni realizate într-o tehnică aparte, cea a lightpainting-ului, o premieră în sfera fotografiei de artă din România. 

Dincolo de lemn, piatră sau metal, „viziunile" brâncuşiene semnate de artistul fotograf Ştefan Socaciu reinterpretează în culoare şi lumină câteva lucrări celebre ale lui Constantin Brâncuşi precum "Coloana fără sfârşit", "Aleea scaunelor", "Începutul lumii", "Masa tăcerii", "Pasăre în văzduh", "Poarta sărutului", "Domnişoara Pogany", Prometeu", "Sărutul" şi "Trunchi feminin".

Absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, departamentul foto-video, Socaciu se afla la cea de-a 12-a expoziţie personală, construită şi de această dată pe sondarea capacităţilor tehnice şi artistice ale realizării unei fotografii, dar şi pe propriile căutări tematice atât din domeniul artistic, cât şi din cel religios şi cultural.

Expoziţia va fi deschisă la Turnul Croitorilor până în 2 martie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza