Marele Premiu al Salonului Național de Restaurare, pentru specialiştii Muzeului Etnografic din Cluj

Marele Premiu al Salonului Național de Restaurare, pentru specialiştii Muzeului Etnografic din Cluj
Specialiștii Laboratorului de restaurare şi conservare al Muzeului Etnografic al Transilvaniei au obținut Marele Premiu al Salonului Național de Restaurare 205 la secțiunea "Lemn. Lemn policrom".

Desfășurat la Craiova în perioada 26-29 octombrie 2015, în organizarea Muzeului Olteniei, Salonul Național de Restaurare și-a desemnat laureații. Marele Premiu la secțiunea "Lemn. Lemn policrom" a fost obținut de specialiștii Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Maria Juravle, Ioan Butnariu, Mioara Mihaela Sintiuan, Dana Benkara, Emanuel Nicula Andreica), pentru restaurarea tavanului casetat provenit de la biserica din Vechea, județul Cluj, pictat în anul 1751 de maestrul transilvănean Laurențiu Umling cel Bătrân.

Un număr de 20 de casete pictate provenind de la biserica din Vechea, aflate astăzi în patrimoniul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, au fost restaurate în primăvara acestui an, fiind prezentate publicului clujean în expoziția „Moștenirea dinastiei de tâmplari-pictori Umling: cazul tavanului pictat din Vechea", care a fost deschisă la sediul MET în perioada 19 august - 20 septembrie 2015.

Comenteaza