"Visul unei nopţi de vară", la limita dintre oniric şi realitate

Pasionaţii de balet sunt aşteptaţi luni de Opera Maghiară la un spectacol aflat la graniţa dintre vis şi realitate: o adaptare a comediei romantice "Visul unei nopţi de vară".

Sub bagheta dirijorului Jankó Zsolt, capodopera lui Shakespeare va prinde viaţă, începând cu ora 19:00, cu ajutorul corului, a orchestrei și a ansamblului de balet al Operei Maghiare, respectiv a elevilor Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică "Octavian Stroia" şi a celor de la studioul de dans Katrinecz Erika.

"Visul unei nopţi de vară, una din cele mai cunoscute şi mai îndrăgite piese ale lui William Shakespeare, este transpusă în dans prin fuziunea baletului neoclasic cu dansul contemporan. Ar fi păcat să nu înţelegem că permanenta modernitate a piesei, hazardul, forţa dar şi superficialitatea relaţiilor interumane, perpetua luptă dintre sexe, controlul societăţii şi lipsa intimităţii datorate tehnologiei, ne priveşte pe fiecare dintre noi", au declarat reprezentanţii operei.

„Visul unei nopţi de vară" este un mozaic de poveşti independente, a căror legătură o constituie cadrul natural şi lumea visului. Comedia shakespeariană ridică o întrebare identitară extrem de actuală pentru lumea suprasaturată de imagini repetitive, o lume în care este foarte greu să  se distingă originalul faţă de copia sa.

 

Comenteaza