Video Foto Ciucă, laude pentru Boc: "Nivelul de ambiție din Cluj este unul care ne face fală nouă ca români"

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, joi seara, la Casino, la o discuție cu locuitorii orașului de pe Someș, pe tema „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”.

"Am avut privilegiul să particip la dezbaterea ”Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?” împreună cu primarul municipiului, Emil Boc, și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolas Tzitzikostas. În aceste vremuri complicate, tânăra generație trebuie să fie parte nemijlocită la promovarea valorilor, funcționarea democrației și să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea locală, națională, europeană, în libertate și siguranță", a declarat premierul.

Premierul a ținut să laude administrația locală, condusă de liberalul Emil Boc, spunând că orașul Cluj-Napoca a devenit cunoscut la nivel internațional datorită inovării și cercetării.

„Despre Cluj ce aş putea să spun decât ceea ce spuneți dumneavoastră, prin faptele dumneavoastră, prin realizările clujenilor, prin faptul că am marea bucurie, ca de fiecare dată când am întâlniri cu companii, cu diverși reprezentanți ai instituțiilor, alături de capitala țării, de București, nu cred că este vreuna în care să nu se amintească de Cluj. Chiar de curând am avut întâlnire cu o mare companie care a ținut să sublinieze că, în afara Statelor Unite, mai au un singur laborator de cercetare și inovare, într-o altă țară, la antipozi și al doilea este, ghiciți unde, la Cluj. Ca atare, bucuria a fost și e o mândrie când se poate de evidentă să afli că o companie atât de mare a găsit terenul fertil pentru inovare, pentru cercetare, pentru dezvoltare la Cluj. (…) Cred că la Cluj s-a realizat un transfer de tehnologie, de cunoaștere, dar cred că cel mai important e un transfer de care puțină lume vorbește: un transfer de ambiție. Acum nu știu dacă este dinspre vest spre Cluj sau de la Cluj spre vest. Cert este că nivelul de ambiție din Cluj este unul care vă face fală, ne face fală nouă ca români și eu mă bucur și sunt onorat că particip la această activitate”ș

Vineri dimineața, premierul Ciucă a participat la „InnoWave – Be Digital. Go Global”, desfășurat de Primăria Cluj în parteneriat cu Forumul de Afaceri Bulgar (Varna), C-EDU Cluster de Educație (Cluj-Napoca). De asemenea, a avut o ședință cu Consiliului Director Județean al PNL, iar vizita la Cluj se încheie cu o serie de întâlniri la fabricile Bosch, Terapia și Farmec.

Comenteaza