Banca Transilvania și-a făcut divizie de pensii private

Banca Transilvania și-a făcut divizie de pensii private

Grupul financiar Banca Transilvania (BT) Cluj a intrat pe segmentul pensiilor facultative prin achiziția și integrarea fostei companii Certinvest Pensii.   

Societatea bancară a anunțat că toți clienţii săi vor avea posibilitatea să contribuie la fondul de pensii facultative Pensia Mea pentru a avea o pensie facultativă administrată privat. Fondul este administrat de BT Pensii, cel mai nou brand din grupul financiar cu sediul în Cluj.

Grupul BT a anunţat anul trecut intenţia sa de a-şi extinde serviciile financiare în domeniul pensiilor private prin achiziţia Certinvest Pensii, care administra fondul Pensia Mea. Aceasta a devenit BT Pensii în februarie, moment la care administra 75 de milioane de lei şi avea 9.500 de participanți la pensia facultativă.

Au urmat perioada de integrare a noii companii, training-uri şi certificări pentru 850 agenţi de marketing şi etape pilot. Numărul de participanţi la fondul Pensia Mea a crescut la 16.000, iar suma administrată, la 89 de milioane de lei.

“Prioritatea noastră este să creăm o comunitate în care cât mai multe persoane active se simt pregătite pentru viitor din punct de vedere financiar”, a declarat Gabriela Nistor, director adjunct al BT.

Grupul BT a precizat că angajaţii cu contract de muncă trebuie să anunţe angajatorul cu privire la actul individual de aderare la Pensia Mea, care va reţine şi vira contribuţia. Persoanele care au venituri din profesii liberale vor transfera în nume propriu valoarea contribuţiei înscrise în actul de aderare la fondul Pensia Mea, în contul de pe actul de aderare.

Din datele Institutului Naţional de Statistică, în ianuarie vârsta medie a populaţiei era de 41,7 ani, cea mai mare pondere în total, grupa 40-44 de ani, reprezentând 8,6%. Indicele de îmbătrânire demografică a crescut în România de la 112,1 (la 1.01.2019) la 115,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

S-a accentuat fenomenul de îmbătrânire demografică: populaţia de 65 ani şi peste această vârstă a depăşit cu 507.000 de persoane populaţia tânără (0-14 ani). Având în vedere tendinţele, a apărut utilitatea unui sistem suplimentar de pensii, pe lângă Pilonul I (pensia de stat) şi Pilonul II (pensia privată obligatorie), şi anume Pilonul III (pensia facultativă administrată privat).

Pensia facultativă administrată privat înseamnă bani acumulaţi într-un fond pentru o viitoare pensie, care completează pensia publică. La aceasta poate contribui atât angajatul, cât şi angajatorul în numele angajatului, ca beneficiu suplimentar la salariu.

Comenteaza