Autostrada A10 Sebeș-Turda trece pe la Tribunalul Cluj – Secția Comercială

Autostrada A10 Sebeș-Turda trece pe la Tribunalul Cluj – Secția Comercială

Sunt probleme pentru constructorul Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1. Este vorba despre o factură de penalități de la CNAIR și o cerere de intrare în insolvență formulată de un creditor. 

Antreprenorul autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se pare că are mai multe probleme, atât financiare cât și de natură juridică. Pe rolul Tribunalului Cluj – Secția Comercială a fost înregistrată împotriva sa o cerere de intrare în procedura insolvenței și falimentului, a anunţat ziarulunirea.ro

Solicitarea a fost formulată de firma DDG TRANSPORTERS SRL și are termen stabilit pentru data de 3 decembrie 2021. Antreprenorul ar avea și alte probleme financiare, mai mulți prestatori printre care BAXCOM, Elis, Florea Grup, Europexpres, au de recuperat sume de bani importante pentru lucrările efectuate pe acest segment de autostradă.

Restanțele financiare ale Pizzarotti au fost aduse în discuție în urmă cu un an și jumătate, la una din vizitele în șantier ale ministrului Lucian Bode.

CNAIR ar fi remis Pizzarotti o factură de penalități în valoare de circa 80.000.000 de lei (probabil pentru întârzierea lucrărilor), fapt care evident i-a cauzat antreprenorului italian dificultăți financiare majore.

CNAIR refuză de două luni să ofere publicaţiei din Alba Iulia accesul la informații publice cu privire la situaţia Lotului 1 al A 10 Sebeş-Turda. Jurnaliştii vor să afle dacă pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, au mai fost emise și alte facturi de penalități și motivele pentru care au fost emise sau ce procese are pe rol Pizzarotti cu statul român, care este obiectul acestor procese, ce le-a generat, care sunt pretențiile firmei Pizzarotti și stadiul dosarelor. 

Comenteaza