Video Foto Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Asfaltări de DUMINICĂ în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Grecii de la Aktor nu s-au odihnit duminica aceeasta, ci au tras de zor la asfalt pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în zona alunecării de teren de la Oiejdea. 

Antreprenorul A10, Aktor, s-a mobilizat puternic în acest sfârşit de săptămână pentru a termina la final de an corpul autostrăzii, implicit pentru a se putea da în trafic acest segment de drum.

Duminică, se lucra în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren. Practic, sensul de mers Sebeș-Turda, va fi complet asfaltat la alunecare, la nivel de strat de bază.

Probabil acest sens de mers va fi utilizat cu restricții și limitări de viteză, pentru a se putea da în trafic lotul 2, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi terminate în acest an.

La alunecarea de teren, în aceste zile se lucrează la forarea piloților suplimentari și la zidurile de pământ armat. Totodată se monitorizează deplasările versantului, iar în funcție de aceasta se va decide când se va ridica umplutura din fața zidului de piloți existent deja, a anunţat ziarulunirea.ro

Punctele cheie ale lotului 2 rămân alunecarea de teren de la Oiejdea și supratraversarea pe care DJ 142L o are la autostradă, la Sâncrai. Mai precis e vorba de rampa din fața casei familiei care a dat în judecată antreprenorul și a obținut prin hotărâre judecătorească executorie, ca antreprenorul să fie obligat să monteze, de urgență, panouri fonoabsorbante și să î se asigure un acces pe o lățime de 3 metri. 

Aktor a realizat progrese semnificative, în ultimele luni, pe acest segment de autostradă, peste 65% din lot având turnat stratul de uzură, constructorul mai având de turnat circa 17.000 de tone de asfalt.

Există șanse reale ca în acest an să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia până la Cluj-Napoca, dacă CNAIR își va asuma să dea în trafic acest segment de drum fără a face încă recepția finală a lucrărilor.

Comenteaza