Video Ambulanță răsturnată într-un accident, repusă pe roți de trecători / SMURD: „Gestul e extrem de grav”. Asistenta medicală a suferit fractură de coloană

Ambulanță răsturnată într-un accident, repusă pe roți de trecători / SMURD: „Gestul e extrem de grav”. Asistenta medicală a suferit fractură de coloană
| Foto: https://www.bihon.ro/

În urma unui accident în care o ambulanță a fost răsturnată, trecătorii au sărit să dea o mână de ajutor și au repus autospeciala pe roți. SMURD trage un semnal de alarmă: intervenția trecătorilor, extrem de gravă!

Marți, 11 februarie, la ora 10:35, a avut loc un accidentul produs la intersecția străzii Nojoridului cu strada Nufărului din Oradea în urma căruia o ambulanță a fost răsturnată. 

Din investigaţiile efectuate de poliţiştii rutieri, la faţa locului, s-a constatat că, un tânăr de 19 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism (...) a pătruns în intersecţie la culoarea verde a semaforului şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă, care ar fi trecut la culoarea roşie a semaforului electric, având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

În urma accidentului, șoferul ambulanței, o femeie de 49 de ani din Sântandrei și un bărbat de 51 de ani din Lăzăreni, pasageri în ambulanță, au suferit răni și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. 

În urma impactului cu autoturismul, ambulanța s-a răsturnat. Mai mulți martori au intervenit să ajute unindu-și forțele, au repu sutospeciala pe roți. Şeful UPU-SMURD Bihor transmite că genul acesta de "prim ajutor" este TOTAL GREŞIT. Acesta subliniază importanța așteptării personalului calificat în astfel de situații pentru a evita agravarea stării victimelor.

Dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, a tras un semnal de alarmă cu privire la intervențiile trecătorilor în astfel de situații. „Știu că toți trecătorii care au acționat sunt conduși de buna intenție a fiecăruia dintre ei, dar trebuie cu toții să înțelegem că odată ce un autovehicul a fost afectat de un astfel de accident, oamenii din interiorul acestuia vor fi afectați de orice deplasare sau modificare a poziției vehiculului.

Pacientul din ambulanță, cu accident vascular cerebral, nu a fost afectat, conducătorul auto a scapăt fără leziuni majore, dar asistenta medicala a suferit fractura de coloană“, a explicat acesta într-o postare pe Facebook. Totodată a mai transmis că cel puţin în liceu ar trebui predate cursuri de prim-ajutor, iar cetăţenii să ştie că astfel de gesturi ca cel din Oradea pot provoca mai multe daune decât accidentul în sine. 

Comenteaza