Foto Vilă cu restaurant într-o zonă turistică din Cluj. Cum va arăta

Vilă cu restaurant într-o zonă turistică din Cluj. Cum va arăta
| Foto: Randare: Arh. Oana Daniela Păsălău
Vilă cu restaurant într-o zonă turistică din Cluj. Cum va arăta
Vilă cu restaurant într-o zonă turistică din Cluj. Cum va arăta
Vilă cu restaurant într-o zonă turistică din Cluj. Cum va arăta

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz favorabil construirii unei vile turistice, care va avea și restaurant, în localitatea Someșu Rece, comuna Gilău.

Având denumirea de „elaborare documentație P.U.D. și documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construire a obiectivului restaurant și locuință de serviciu, vilă turistică”, proiectul a fost pe ordinea de zi în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 10 noiembrie 2022.

Potrivit documentației, se dorește realizare a două imobile cu următoarele destinații: corp C1 - restaurant+locuință de serviciu, regim de înălțime P+2 și corp C2 - vilă turistică, regim de înălțime P+.+1.

De asemenea, se dorește amenajarea incintei prin amplasare de alei pietionale și carosabile, locuri de parcare și amenajări peisagere ale spațiului verde. Terenul studiat se află parțial în extravilant, parțial în intravilanul localității Someșu Rece.

„Considerăm că, din punct de vedere al calității investiției și al oportunității socio-economice, tema propusă se constituie într-o perspectivă realistă și necesară de dezvoltare a zonei, cu efecte pozitive asupra localității Someșu Rece, comunei Gilău și implicit a județului Cluj”, se mai arată în fișa proiectului.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a avut câteva observații legate de umplutura terenului și de reamplasarea fosei septice.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus un aviz favorabil condiționat de modificarea planșelor.

Comenteaza