Vești bune pentru taficul din Cluj! Bandă suplimentară la ieșirea din Aphiada + Centura de la Mărtinești ajunge pe masa Guvernului

Vești bune pentru taficul din Cluj! Bandă suplimentară la ieșirea din Aphiada + Centura de la Mărtinești ajunge pe masa Guvernului

Primarul Emil Boc a venit cu două vești bune pentru traficul din jurul municipiului.

"DRDP, la solicitarea noastră, a reușit să facă demersurile și  să obțină aprobarea de la CFR, ca 9 km de la ieșirea din Apahida, de la sensul giratoriu, până la Răscruci să se suplimenteze drumul cu încă o bandă, lucrare cel mai probabil va fi gata cel mai probabil în luna septembrie", a declarat edilul, la un post de radio local. 

"De asemenea, legătura autostrăzii cu Clujul intră luna aceasta în faza comitetului interministerial, mai există o mică procedură de parcurs la Mediu, o săptămână de zile. După va intra la Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, licitație și apoi 7 luni de zile pentru realizare. 7 km legătura de la Mărtinești, pentru a avea o altă alternativă la traficul din Cluj", a mai spus Boc. 

Sectorul de drum propus, între localitățile Turda și Mărtinești, va avea o lungime estimată de 5,3 km și va cuprinde două benzi de circulație pe un sens. Costul estimat al investiției gestionate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este de 55,33 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată, în principal, din fonduri europene nerambursabile.

Viitorul tronson de drum Turda-Mărtinești este parte a drumului expres Turda - Halmeu (Someș Expres), proiect de infrastructură prevăzut în Master Planul General de Transport al României 2014-2030 și prin intermediul căruia se va realiza conexiunea la Rețeaua Trans - Europeană de Transport (TEN-T). Someș Expres va avea o lungime totală de peste 320 de km și va interconecta cele mai importante municipii din zona de Nord-Vest a României: Cluj-Napoca, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare.

Comenteaza