Vești bune! Campusul verde al USAMV va fi deschis clujenilor

Vești bune! Campusul verde al USAMV va fi deschis clujenilor

USAMV se pregătește să ofere clujenilor acces mai larg în campusul universității. 

"La Parcul Iuliu Prodan avem o înțelegere cu USAMV, iar rectorul s-a arătat deschis la propunerea noastră de a extinde parcul, de a deschide mai multe modalități de mobilitatde, păstrând spațiile destinate cercetării științifice, dar discutând și acces public mai larg, pe o suprafață mai mare. Va veni cu un PUZ în prima parte a acestui an, pentru a reglementa această parte. Va fi o oază de veritabilă de verdeață", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Amintim că, în 2012, Primaria Cluj-Napoca a amenajat, pe strada Gheorghe Dima, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, parcul „Iuliu Prodan”. Parcul se întinde pe o suprafață de 3,1 hectare. Valoarea totală a lucrarilor a fost de aproximativ 780.000 lei. Au fost realizate de Serviciul spații verzi, care a amplasat 5 aparate de fitness, aparate de joacă, foișor, precum și 10 bănci. Pe partea de infrastructură de acces, au fost realizate alei pe o lungime de 1200 metri. Lucrarea a fost realizată de către asocierea Diferit –Kiat, în baza contractului de reabilitare a drumurilor, iar costurile s-au ridicat la suma de aproximativ 400.000 lei. Pe partea de iluminat public au fost amplasate 34 aparate de iluminat și stâlpi, 1 km de cablu și un corp de iluminat în foișor. Valoarea lucrărilor pentru partea de iluminat s-a ridicat la  306.000 lei. Între timp, parcul a primit un aspect părginit. 

Activiștii de mediu cer, de ani de zile, deschiderea campusului USAMV pentru clujeni: '' Propunerile pe care le-ați făcut până acum au rămas în Primărie, dar nu au trecut de Senatul USAMV, propunerea pentru cea de a doua etapă a deschiderii parcului, dar discuția este pe masă, nu este respinsă, dar nu s-au aliniat astrele", răspundea edilul Boc activistului Adrian Dohotaru, în vara lui 2019. 

Comenteaza