Foto Unde sunt amplasate toaletele moderne în Cluj-Napoca. Au costat cât o garsonieră

Unde sunt amplasate toaletele moderne în Cluj-Napoca. Au costat cât o garsonieră

Toalete moderne în spațiile publice din Cluj-Napoca. Proiect implementat ca urmare a procesului de bugetare participativă.

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități. Locații: Baza Sportivă Gheorgheni, parcul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, Parcul Rozelor, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar. Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele. De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei).

În 2018, Primăria a cumpărat cumpărat patru toalete automate, fiecare la preț de garsonieră (circa 50.000 de euro). De asemena, administrația locală a cheltuit ale mii de euro pentru racordarea lor la utilități și abia în 2019 a reușit să le facă operaționale pe o parte dintre ele.

Comenteaza