Un parlamentar clujean, ţinut pe tuşă de consilierii locali: nu i-au aprobat spaţiu pentru biroul parlamentar

Un parlamentar clujean, ţinut pe tuşă de consilierii locali: nu i-au aprobat spaţiu pentru biroul parlamentar
Consilierii locali din Cluj-Napoca au respins alocarea unui spaţiu în centrul oraşului deputatului Adrian Gurzău, pentru a-şi amenaja un cabinet parlamentar.

Este a treia oară când primarul pune pe ordinea de zi proiectul în cauză, respins la începutul anului de către consilierii USL. Fără votul acestora, spaţiul din domeniul public aflat în zona 0 a oraşului nu poate fi închiriat deputatului PDL. Primarul Emil Boc care a acuzat opoziţia din Consiliul Local că nu este fair play, la şedinţele precedente.

Consilierii locali USL explicau că respectivul spaţiu este solicitat şi de deputatul Steluţa Cătăniciu şi că Gurzău informează că deja deţine în chirie un spaţiu în Piaţa Franz Liszt nr. 7, dar că este pregătit să renunţe la acesta în favoarea noii locaţii de pe B-dul Eroilor nr. 2.

Deşi comisia de spaţii a primăriei a aprobat ca spaţiul de 55 mp din centrul oraşului să fie închiriat deputatului PDL, consilierii USL au reuşit să îşi impună punctul de vedere în plen şi la şedinţa de astăzi, având în vedere că PDL cu UDMR nu deţin numărul necesar de voturi pentru adoptarea proiectului, fiind unul care ţine de patrimoniu. PDL are majoritatea în forul local, în alianţă cu UDMR şi controlează 14 voturi. USL deţine 13 voturi.

 

Comenteaza