Un nou lot al Autostrăzii Transilvania ar putea fi gata anul acesta

Un nou lot al Autostrăzii Transilvania ar putea fi gata anul acesta

Lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania ar putea să fie gata anul acesta, înainte de termen, datorită mobilizării impresionante a constructorilor Strabag și Geige.

„Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora. Sperăm să reușească”, notează asociația Pro Infrastructura, potrivit hotnews.ro.

Tronsonul Chețani - Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

De la Chețani pe A3 sunt 20 de km până la Târgu Mureș, iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 97,7km.

Comenteaza