Foto Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac

Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac
Un nou drum județean din Cluj a intrat în reparații. Ce lucrări se fac

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1. 

Conform reprezentanților forului administrativ județean clujean, acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de aproape 22,5 kilometri, cuprins între kilometrul 0+000 și 22+450.

Intenția noastră este de a profita la maxim de temperaturile destul de ridicate, corespunzătoare acestui tip de lucrări, și să demarăm operațiuni de întreținere, concomitent, pe mai multe drumuri județene. În acest fel vom reuși să asigurăm și să menținem condiții optime de circulație pe drumurile județene pe care le avem în administrare”, a transmis Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți pe raza localității Aghireșu.

De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate și tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cotă a căminelor existente, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, completarea de acostamente, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, curățarea albiilor sub poduri, realizarea de accese pe raza localității Leghia, întreținerea drumurilor laterale, refacerea trotuarelor cu pavaj din dale și refacerea bordurilor deteriorate în localitățile Aghireșu și Leghia.

Totodată, sectorul de drum situat pe raza localității Gârbău, în lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 3+200, va fi asfaltat.

Comenteaza