Un clujean cere stand de taxi la intrarea în aerogară. Sunteţi de acord cu el?

Un clujean cere stand de taxi la intrarea în aerogară. Sunteţi de acord cu el?
Un consilier local propune autorităţilor locale amenajarea unui stand de taxi în zona de acces a Aeroportului Cluj, susţinând că măsura ar duce la rezolvarea problemelor legate de suprataxarea clienţilor.

În acest sens, liberalul Ioan Bîldea a trimis o solicitare şefului Serviciul siguranța circulației urbane, rețele edilitare și transport local din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în care îi cere să analizeze, prin măsurători în teren, care ar fi cea mai potrivită locație pentru amenajarea standului. "În speță pe care parte a străzii se potrivește cel mai bine", specifică acesta.

Consilierul a decis să propună amenajarea acestui stand în urma numeroaselor plângeri ale clujenilor, nemulţumiţi că taximetrele staționate în interiorul parcării aeroportului suprataxează cursele.

"Întrucât administrația aeroportului a decis plata unei taxe pentru staționare, taximetriștii transferă această plată în contul clientului, astfel încât după ce se urcă în mașină clientul află că are deja de plătit o sumă datorită staționării. Nemulțumirile legate de acest aspect ne creează prejudicii de imagine ca oraș. Nu mi se pare normal ca prima impresie a unui vizitator să fie aceea că a fost înșelat încă de la intrarea în oraș", arată Bîldea, în cererea trimisă.

El consideră că un stand de taxi ar rezolva problemele legate de suprataxarea curselor taximetrelor care își așteaptă clienții în parcarea aeroportului.

"Drept urmare, vă rog să faceți măsurătorile în teren pentru a amenaja un stand de taxi în afara aeroportului, întrucât există spațiu, trotuarele actuale sunt largi și puțin folosite, deci permit organizarea unui stand în care taximetriștii clujeni să poată staționa, fără a fi obligați să mai plătească taxe suplimentare", a adăugat liberalul.

Bîldea susţine că administrația locală poate amenaja standul fără a interveni în politica de taxare a parcării a Aeroportului Cluj.

Comenteaza