News alert "U" nu mai e singura echipă din Cluj care va juca pe Cluj Arena

"U" nu mai e singura echipă din Cluj care va juca pe Cluj Arena
| Foto: Arhiva

Finanțatorul clubului de Liga a 3-a FC Someșul Dej a anunțat că a semnat un contract cu Consiliul Județean, iar echipa sa își va disputa partidele de acasă pe Cluj Arena.

"Dragi prieteni, suntem în măsură să vă dăm o veste bună. Pentru că performanța presupune condiții bune și eforturi susținute, am semnat azi contractul de închiriere pentru Stadionul Cluj Arena. Toate meciurile echipei noastre se vor juca pe frumosul stadion, începând cu primul meci de campionat din data de 12 martie cu Progresul Șomcuta Mare", a anunțat pe Facebook Vicențiu Știr, finanțatorul FC Someșul Dej. 

Clubul din Dej, al cărei nouă "casă" este Cluj Arena, a fost înființat în 2017 de omul de afaceri (și politicianul) Vicențiu Știr din Dej. Echipa joacă acum în Liga a 3-a, unde ocupă locul 3 după 15 etape, cu 19 puncte, în spatele liderului CAO Or adea (35 puncte) și Minaur Baia Mare (33 puncte).

În 12 martie, când Vicențiu Știr anunță că FC Someșul Dej va juca primul meci pe Cluj Arena, cu Progresul Șomcuta Mare, FC Universitatea Cluj, aflată în lupta pentru promovare în Liga 1, are  programată partida cu Dunărea Călărași, ultima înainte de play-off.

De văzut dacă, în condițiile climaterice din această perioadă, gazonul de pe Cluj Arena, pe care Untold tocmai l-a înlocuit anul trecut, va rezista la două meciuri consecutive la interval scurt de timp. 

Conducerea Cluj Arena susține că a acceptat ca o echipă, alta decât Universitatea Cluj, să numească "acasă" stadionul din centrul Clujului pentru a face rost de bani, dând vina pe facturile mari la curent electric și gaz.

Această explicație nu stă, însă, în picioare, având în vedere că, potrivit tarifelor pentru 2022 aprobate de Consiliului Județean, închirierea stadionului pentru un club de Liga 3 aduce în bugetul Cluj Arena doar 1.000 de euro pe meci.

Cine este Vicențiu Știr

Firma unui fost secretar de stat din Cluj, vândută și insolventă

Vicențiu Știr este un om de afaceri și politician din Dej. Fost membru PSD, a trecut în 2015 în banca ALDE, partid din partea căruia a candidat în 2016 fără succes la Primăria Dej.

Din postura de președinte al ALDE Dej, Știr a ocupat de două ori funcția de secretar de stat, în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul pentru Dialog Social, în guvernele conduse de PSD.

Comenteaza