TV Canal 2, din Chișinău: ”După construcţia unei arene sportive moderne, Clujul a devenit unul dintre centrele culturale din România”

TV Canal 2, din Chișinău: ”După construcţia unei arene sportive moderne, Clujul a devenit unul dintre centrele culturale din România”
Sala Polivalentă

”Înainte să existe Sala Polivalentă, cine voia să vadă un eveniment trebuia să meargă la București sau la Budapesta”, a declarat Ionuț Rusu, pentru Canal 2.

 

Nu mai este un secret faptul că Sala Polivalentă din Cluj servește drept model pentru Chișinău Arena, viitorul complex multifuncțional din capitala Republicii Moldova. Patru jurnaliști de la General Media Group Corp. au venit zilele trecute la Cluj și au realizat mai multe interviuri. Ei au plecat acasă convinși că proiectul Sălii Polivalente se poate clona la Chișinău. Articolul publicat la finalul acestei săptămâni a fost intitulat ”Sala Polivalentă de la Cluj, un exemplu demn de urmat”.


”Complexul multifuncțional Chişinău Arena va atrage în ţara noastră cei mai faimoşi artişti din lume. O demonstrează experienţa oraşului Cluj Napoca. După construcţia unei arene sportive moderne, Clujul a devenit unul dintre centrele culturale din România. Asta deoarece acolo sunt organizate concerte de zile mari. Cel mai mare festival muzical, UNTOLD. Din 2015 el este găzduit de Sala Polivalentă Cluj Napoca. Totodată, Complexul multifuncțional „Cluj Arena” a găzduit nume sonore din industria muzicii. Doar în primul an, după ce a fost dat în exploatare, evenimentele sportive şi culturale au atras 350.000 de spectatori. Recordul a fost stabilit la concertul lui Sting – 10.500 de oameni”, se arată în text (AICI).


Canal 2 l-a intervievat pe directorul general al Sălii Polivalente, Ionuț Rusu. „Dacă nu era sala polivalentă în Cluj-Napoca cu siguranţă nu venea Sting. Înainte să fie sala polivalentă cine vroia să vadă un concert din Cluj-Napoca pleca la Bucureşti sau pleca la Budapesta. Acuma este invers”, a spus Rusu.


Multiplul campion mondial la patinaj artistic Evghenii Pliuşcenco a rămas atât de impresionat de acest complex sportiv, încât a efectuat aici două turnee, iar tribunele de fiecare dată au fost arhipline, mai spus jurnaliștii de la Canal2. James Blunt, Julio Iglesias, Eros Ramazzotti sunt doar câţiva dintre faimoşii interpreţi, care au urcat pe scena complexului.


Complexul multifuncțional din Cluj şi-a deschis porțile în octombrie 2014.

Comenteaza