Turnul Pompierilor nu va fi gata în 2020. Ce lucrări mai trebuie făcute

Turnul Pompierilor nu va fi gata în 2020. Ce lucrări mai trebuie făcute

Turnul Pompierilor nu va fi gata nici în 2020. Primăria a autorizat continuarea lucrărilor de modernizare, care ar fi trebuit finalizate în decembrie.

"Continuare de lucrări fără modificare proiect autorizat cu autorizația de construire nr. 26 din 11.01.2018 -„Revitalizarea Turnului Pompierilor, cu respectarea condiţiei avizului nr. 425/M/2017 al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Lucrări rămase de executat: consolidări provizorii pentru execuţie, demolări structură interioară b.a, consolidări prin injectare, consolidări cu tiranţi şi crampoane, consolidări fundaţii, lucrări structură, demolări şi desfaceri, construcţii în interiorul şi exteriorul clădirii, finisaje interioare şi exterioare, terase circulabile, instalaţii electrice, sanitare şi termice.

Durata de execuţie a lucrărilor: 24 de luni calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate. Termen de valabilitate a autorizaţiei: 12 luni de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate", a transmis municipalitatea

Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România - Filiala Transilvania au organizat în 2016 un concurs internațional de soluții, în vederea reabilitării. Acesta a fost câștigat de către Vlad Sebastian Rusu - Birou Individual de Arhitectură, avându-i drept coautori și colaboratori pe Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Olănescu, Ovidiu Rusu, Ludovic Kopenetz.

Implementarea proiectului câștigător este realizată cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările de reabilitare au fost demarate în iulie 2018. Termenul de finalizare a proiectului este de doi ani de la ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea sa este de 10,2 milioane lei, cu taxa pe valoarea adăugată (9,3 milioane fonduri nerambursabile, 0,9 milioane contribuția municipalității). 

Comenteaza