Tramvaiele nu mai circulă de luni între Mănăştur şi Gară VIDEO

Tramvaiele nu mai circulă de luni între Mănăştur şi Gară VIDEO
Clujenii nu vor mai circula cu tramvaiul, de luni, pe tronsonul Mănăştur - Gară. Tronsonul va fi deservit doar de autobuze, din cauza lucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai.

"Am luat decizia în această dimineaţă. Practic tramvaiele nu vor mai circula pentru că vom deschide mai multe tronsoane, pentru ca în luna mai anul viitor să se poată circula deja cu tramvaie noi, pe liniile modernizate", spune primarul Sorin Apostu.

"În perioada următoare vom renunţa la transferul pasagerilor din autobuze în tramvaie, în pentru că acest lucru nu le-a plăcut călătorilor. Autobuzul va merge până la gară. Nu vom mai pune linii temporare pentru că pe aceastea nu pot circula maşini şi vor îngreuna traficul", a spus Apostu.

Proiectul adjudecat sâmbătă urmăreşte reabilitarea liniei de tramvai dintre cartierul Mănăştur şi bulevardul Muncii, împărţită în două tronsoane: Mănăştur - Gară şi Gară - Bulevardul Muncii. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pietoni şi amenajarea a 3.600 mp spaţiu verde. Lucrările costă peste 120 milioane de lei, sumă din care mare parte este asigurată de Uniunea Europeană.

Vezi mai jos declaraţiile primarului

Comenteaza