News alert Toate parcările de pe Observatorului se desfiinţează. Se pregăteşte un concurs de soluţii

Toate parcările de pe Observatorului se desfiinţează. Se pregăteşte un concurs de soluţii
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Strada Observatorului din cartierul clujean Zorilor se află într-un amplu proces de reabilitare, care aduce şi modificări de circulaţie pe această arteră intens circulată, cât şi pe străzile Rapsodiei și Jupiter, însă Primăria are în plan şi un concurs de soluţii pentru acestă zonă, în vederea amenajării de piste de biciclete şi benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. 

"Au fost 108 locuri de parcare pe stradă şi doar 67 de abonamente cerute de către locatari. Din acest motiv am decis desfiinţarea tuturor locurilor de parcare de pe Observatorului şi înfiinţarea altor 69 de parcări pe alte străzi, în ideea lărgirii şi folosirii străzii Observatorului la 4 benzi de circulaţie, câte 2 benzi pe sens. În aceste zile urmează aşternerea covorului asfaltic şi, ulterior, marcajele rutiere", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local. 

Deşi strada Observatorului se află în plin proces de reabilitare, Primăria Cluj-Napoca doreşte să lanseze, în viitorul apropiat, un concurs de soluţii pentru această zonă, în vederea amenajării de piste de biciclete şi benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. 

"Vom demara şi un concurs de soluţii pentru Observatorului. Vrem piste de biciclete şi benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Avem destul spaţiu, 14-22 de metri lăţime şi trotuare de 4 metri, suficient de largi. Specialiştii, arhitecţi şi urbanişti, vor veni însă ne spună cum e mai bine să arate zona", a punctat Tarcea. 

Modificări de circulație în Zorilor, pe străzile Observatorului, Rapsodiei și Jupiter

În vederea asigurării circulației pe 2 benzi pe sens și fluidizarea traficului, s-a impus interzicerea opririi și a staționării pe toată lungimea străzii Observatorului. De asemenea, pe strada Rapsodiei, se va institui sens unic de circulație pe tronsonul cuprins între strada Observatorului și strada Lunii, sensul fiind de urcare dinspre strada Observatorului. Totodată se înființează și 47 locuri noi de parcare.

Pe aleea carosabilă din partea sudică a blocurilor de la nr. 17, 19, 21 ( T1, T2 si T3) de pe strada Observatorului, se va institui sens unic de circulație și caracter de zona rezidențială, sensul de circulatie fiind spre strada Jupiter. Se vor amenajarea 20 locuri noi de parcare pe partea stângă a sensului de circulație și 2 locuri noi de parcare pe carosabil, pe strada Jupiter, înspre intersecția cu strada Observatorului.

Strada Observatorului, în reabilitare timp de 5 săptămâni

Lucrările de reabilitate a străzii Observatorului au început în 11 septembrie 2018. “Este vorba de tronsonul de la strada Republicii până la sensul giratoriu din Viilor. Lucrările vor dura cinci săptămâni, de regulă se va lucra noaptea și vor fi anumite intervale în care se va lucra și ziua și ne dorim să restricționăm cât mai puțin traficul din zona Observatorului, pentru că o dată cu venirea studenților, se va aglomera puțin mai tare. Sunt anumite cedări ale asfaltului, mai ales în stațiile mijloacelor de transport în comun, acolo se va reface baza, după care se va pune un strat de asfalt nou și se va face marcajul. În cazul în care ne va permite timpul vom face și partea de la sensul giratoriu cu Viilor până la capăt, la Frunzișului”, a declarat viceprimarul Clujui, Dan Tarcea, la Radio Cluj.

 

 

Comenteaza