Taxiurile din Cluj vor avea, obligatoriu, motoare Euro 5 şi vor fi dotate cu POS

Taxiurile din Cluj vor avea, obligatoriu, motoare Euro 5 şi vor fi dotate cu  POS

Taximetrele din Cluj-Napoca vor avea, obligatoriu, motoare Euro 5 începând cu anul 2022 şi vor fi dotate cu aparate pentru plata curselor cu cardul, de la 1 martie 2021.

"Azi am participat la dezbaterea publică cu privire la aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi, a numărului maxim de autorizații pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca", a scris primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

În urma dezbaterii publice au fost stabilite următoarele propuneri care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului Local:

- numărul maxim de autorizații de taxi este de 2500;

- 31 de autorizații de taxi vor fi acordate pentru mașini electrice;

- începând din 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5.

Proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului trebuie să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. În prezent, în Cluj-Napoca sunt cinci astfel de stații de încărcare în următoarele zone: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb (parking subteran).

NU se scumpesc taxi-urile în Cluj-Napoca

Primăria a refuzat scumpirea tarifelor la taximetrie în Cluj-Napoca. Companiile din oraș cereau ca, de la 1 august 2019, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

Comenteaza