Taxiuri mai scumpe la Cluj, de săptămâna viitoare

Taxiuri mai scumpe la Cluj, de săptămâna viitoare

Tarifele la taxi cresc de săptămâna viitoare în Cluj-Napoca. Aleșii locali au aprobat în ședința de azi noile prețuri.

Hotărârea prevede o creștere de 70 de bani la kilometru în privința tarifului de zi, care va fi de 2,95 de lei față de 2,25 cât este în prezent. În ce privește tariful de noapte acesta a fost aprobat la 3,25 de lei per kilometru. Ambele tarife includ TVA-ul.

”Înțeleg că se scumpește transportul cu taxiul și că parțial această creștere este justificată. Dar când vor ajunge taximetriștii din Cluj în pas cu vremurile acestea, adică să poți plăti cursele și cu cardul”, a întrebat în plen consilierul Adrian Mureșan.

”La o ședința anterioară am aprobat regulamentul în ce privește activitatea de taximetrie și acesta prevede inclusiv obligativitatea dotării cu POS-uri”, i-a răspuns viceprimarul Dan Tarcea.

Hotărârea a fost adoptată în unanimitate. Primarul Emil Boc a precizat că noile tarife vor intra în vigoare de săptămâna viitoare.

În ultimele luni asociațiile de taximetriști au cerut insistent primăriei să crească tariful, pe motiv că au crescut mult cheltuielile cu mașinile și pentru că tarifele nu au mai fost modificate din 2013. La începutul lunii circa 100 de taximetriști au protestat în fața primăriei nemulțumiți că hotărârea privind majorarea tarifelor nu ajunsese încă pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Fără majorări la parcări

Dacă taxiul se scumpește, în schimb în 2020 rămân neschimbate prețurile la parcări. Tot la ședința de azi consilierii locali au aprobat și aceste tarife. După doi ani de majorări consistente a tarifelor la parcările din centru, pentru 2020 au rămas aceleași prețuri. O oră de parcare în centru costă la Cluj 7 lei pe străzile din zona I. În zona II tariful orar este de 2 lei.

 

Comenteaza