Taxele vor fi mărite cu 16%, dar din 2014 VIDEO

Taxele vor fi mărite cu 16%, dar din 2014 VIDEO
O ordonanţă de urgenţă publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor în urmă cu puţine minute le lasă consiliilor locale posibilitatea să majoreze sau nu taxele cu 16%, dar numai în acest an.

"Guvernul recunoaşte cu cărţile pe masă că a majorat impozitele cu 16%, dar numai pentru 2013 lasă primarilor posibilitatea să păstreze valoarea acestora la nivelul anului trecut. "Pentru 2014 se porneşte din start de la nivelul indexat cu 16%, iar Consiliile Locale vor putea mări valoarea cu 20%, dar nicidecum scădea", spune primarul Emil Boc, după ce a citit "câteva minute, într-o analiză juridică", acest act normativ.

Ultima dată când taxele locale au fost mărite, în Cluj-Napoca, a fost în 2010, cu mai puţin de 10%. Plata impozitelor în oraş va fi reluată cel mai devreme vineri, dacă deliberativul local se întruneşte mâine. Aceasta, după ce Primăria a suspendat în această săptămână încasarea taxelor, pe motiv că Guvernul ar obliga consiliile locale să majoreze cu 16% taxele, contrar promisiunilor dinainte de alegeri ale USL.

Citeşte şi Meciul premierilor: Boc pune în cârca lui Ponta majorarea birurilor locale cu 16%

În săptămâna 7-11 ianuarie nu se încasează taxe şi impozite locale la Cluj.

Comenteaza