Tarcea, pe tema caselor ilegale: "Peste 40% din intravilanului municipiului Cluj-Napoca este încă neconstruit"

Tarcea, pe tema caselor ilegale: "Peste 40% din intravilanului municipiului Cluj-Napoca este încă neconstruit"

Viceprimarul Dan Tarcea a comentat declarațiile arhitectului Șerban Țigănaș care susţine că, în trecut, consrtucțiile ilegale s-au făcut cu "acceptul" municipalității.

"Sunt de-alungul anilor foarte multe procese intentate, inclusiv cu plângeri penale la cei la care le-au fost oprite lucrările și nu au respectat acest termen. Din păcate, suntem într-un joc de-a șoarele și pisica. Primăria nu îți face un obiectiv din a demola casele oamenilor, dar trebuie să respectăm legea. În curând, vom face o listă cu case și clădiri demolate, chiar și de 3 etaje, conform sentințelor judecătorești. Peste 40% din intravilanului municipiului Cluj-Napoca este încă neconstruit. Nu trebuie să ajungem la anarhie", a declarat viceprimarul Clujului, la un post de radio local. 

Primarul Emil Boc vrea să pună stop construcțiilor ilegale în Cluj-Napoca. Arhitectul clujean Şerban Ţigănaş, fost preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România (2010-2018), susţine că, în trecut, aceste ilegalități s-au făcut cu "acceptul" municipalității.

„Sunt convins că domnul primar are perfectă dreptate, este un număr intolerabil de mare de case neautorizate construite. Dar oare cum s-au putut construi? Dacă acum avem toleranță zero, probabil că înainte a fost toleranță 100%, iar acum s-a întors foaia. Ar trebui notată în calendar data de la care s-a schimbat foaia. Nu se poate legal construi fără autorizație. Ceea ce înseamnă că, dacă s-a construit fără autorizație, instituția care dă autorizațiile de construire – Primăria, în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, Consiliul județean, în extravilan – poartă clar o parte din vină, transmisă sub forma lipsei de vigilență, de reacție și așa mai departe”, a declarat arhitectul Șerban Țigănaș, în cadrul unei emisiuni online. 

 

Comenteaza