Tarcea: ''Hub-ul din Borhanci va conține și o grădiniță''

Tarcea: ''Hub-ul din Borhanci va conține și o grădiniță''

''Am votat în ședința de Consiliu Local construirea unei noi grădinițe care va face parte din proiectul complex Borhanci'', transmite viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

În cadrul acestui proiect, de-a lungul drumului de legătură, imediat după intersecția cu strada Borhanci spre nord vor începe funcțiunile de învățământ în ordine: creșă, grădiniță, școală, liceul. Accesul auto la acestea se va face pe o bretea colectoare care va fi dotată cu parcări, zone special amenajate pentru îmbarcarea/ debarcarea copiilor și o stație pentru autobuzele școlare.

În ceea ce privește accesul pietonal, clădirea se poate accesa din mai multe puncte: din strada principală de legatură prin intermediul unor alei și scări care duc spre parter, din piațeta ce deservește școala generală și gradinița sau din alei pietonale ce duc la etaj și se continuă în grădina parc.

Clădirea noii grădinițe se înscrie într-un hexagon în plan, iar curtea interioară este și ea realizată într-o formă hexagonală, va avea o arie desfășurată de 2 498 mp, și va avea funcțiunea generală de învățământ, împărțită după cum urmează:

- zona dedicată copiilor, ce va include: filtru, vestiare, izolator, 8 săli de clasă, 8 dormitoare, sală de depozitare, 8 grupuri sanitare, săli multifuncționale;

- zona dedicată personalului non didactic: bucătărie, spălatorie, spații tehnice, grupuri sanitare și vestiare personal. Această zonă va avea acces direct către exterior, spre curtea interioară, pentru aprovizionarea bucătăriei și spălătoriei dar și pentru a separa fluxul de copii de fluxul destinat personalului pe timpul zilei;

- zona dedicată personalului administrativ și personalului din învățământ: birou educatori cu zonă de relaxare, birou director, cabinet medical, grupuri sanitare cu vestiare personal, casa scării și va avea acces direct către exterior și spre curtea interioară.

Comenteaza