Sute de noi gospodării din Cluj vor avea apă potabilă în sistem centralizat. Investiție de 1,7 mil. lei

Sute de noi gospodării din Cluj vor avea apă potabilă în sistem centralizat. Investiție de 1,7 mil. lei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în localitățile Recea Cristur și Căprioara din comuna Recea Cristur.

În valoare de 1,7 milioane de lei, lucrările au fost finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj, din fondul constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei de Apă ”Someș” pentru investiții.

Noua investiție se adaugă, astfel, proiectului european recent încheiat în zona Dej-Bobâlna-Recea Cristur, ce a vizat extinderea rețelelor de apă în toate cele nouă sate componente ale comunei.

„Prin finalizarea acestor două investiții, toți cei 1.500 de locutori ai comunei Recea Cristur vor beneficia de apă potabilă în sistem centralizat, furnizată la cele mai înalte standarde de potabilitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectul a prevăzut extinderea conductelor de distribuție a apei potabile pe o lungime de 5,46 km de pe teritoriul localităților Recea Cristur și Căprioara, cu 154 de noi branșamente la imobile.

În acest moment Compania de Apă ”Someș” derulează procedura de recepție a lucrărilor urmând ca, după finalizarea ei, noua rețea de apă să fie dată în funcțiune.

Comenteaza