Sumele cheltuite pentru centrele anti-COVID vor fi rambursate, dar cu o limită. Vlad Voiculescu: "Încă se calculează"

Sumele cheltuite pentru centrele anti-COVID vor fi rambursate, dar cu o limită. Vlad Voiculescu: "Încă se calculează"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că rambursarea de către minister a banilor cheltuiți de autorităţile locale pentru operaţionalizarea centrelor de vaccinare se va face în baza unor standarde de cost.

"Vor exista standarde de cost. Am văzut o estimare - e adevărat, mai veche - care avea nişte sume care mă fac să cred că unii primari îşi imaginau că pot construi în loc de centre de vaccinare un stadion sau un cinematograf pe care să-l folosească pentru vaccinare şi apoi să-l păstreze. Nu va fi cazul, vom avea nişte standarde de cost şi sunt sigur că toată lumea va fi, atunci când e vorba de viaţa oamenilor, toată lumea va fi rezonabilă.

Deci, vor exista standarde de cost, deci o sumă limită care va putea fi rambursată de către Ministerul Sănătăţii din bugetul de stat pentru primării şi alte autorităţi", a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă există "un prag maxim" legat de sumele pe care le vor primi autorităţile locale pentru organizarea centrelor de vaccinare.

Ministrul Sănătăţii a precizat, întrebat care ar fi suma maximă în opinia sa, că "încă se calculează".

"Încercăm să găsim o formulă care să fie mulţumitoare pentru toată lumea şi să meargă de la standarde minime până la standarde, aşa, de oraş frumos", a mai declarat Voiculescu. 

Comenteaza