Străzi smart şi parcuri în toate cartierele Clujului

Străzi smart şi parcuri în toate cartierele Clujului

Modelul Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, şi Parcul Între Lacuri vor fi replicate în toate cartierele Clujului. Cele două obiective au fost inaugurate vineri, 15 mai 2020. 

"Acum lucrăm la pregătirea proiectelor pentru modele de stradă smart, modele de centre de cartier să avem în fiecare zonă mare, începând cu Mănăşturul, parcul Primăverii a început deja să intre în proiect de modernizare, zona din centrul Mănăşturul va fi transfortmată după modelul celei din Mărăşti, zonă smart, de asemenea în Zorilor, centru de cartier va fi prins într-un proiect de modernizare, în Grigorescu, Dâmbu Rotund şi Iris căutăm spaţii pentru relaxare şi verzi, cu parcul din Zorilor căutăm spaţii pentru expropriere, cu toate procesele de instanţă mergem mai departe. În toate cartierele, oamenii trebuie să aibă spaţii verzi şi spaţii moderne ca în orice stat din uniunea europeană", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Molnar Piuariu 

Strada Molnar Piuariu este prima "stradă smart" din România.  Lucrările au început în 9 septembrie 2019, durata de execuție fiind de 5 luni și sunt realizate de SC Diferit SRL. Investiția vizează crearea unui culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate.

48 de arbori noi vor completa copacii existenți pe acest tronson, îmbunătățind semnificativ calitatea spațiului public. De asemenea, va fi instalat mobilier urban modern, ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB, precum și două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, cu câte 2 locuri fiecare. Pe lângă reorganizarea spațială și dotările urbane menționate, este instalat un nou sistem de iluminat, inteligent, cu tehnologie LED și un sistem de irigare cu senzori.

Parcul Între Lacuri 

Cu o suprafață de 9.450 mp, parcul dispune de 5.957 mp de suprafață verde, numeroase alei pietonale, 165 arbori, peste 400 m liniari de arbuști, gard viu și flori, zone interactive și de joacă, zonă cu echipamente pentru fitness, toalete automate, stație de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice.

Comenteaza