Foto Strada Eroilor din Florești e aproape finalizată. S-au trasat marcajele pe pista de biciclete

Lucrările de modernizarea a străzii Eroilor din comuna Florești sunt aproape terminate, iar strada începe deja să arate mult schimbată în bine.

„Astăzi (vineri - n.red.) a început montarea mobilierului urban pe strada Eroilor, iar în cursul nopții trecute au fost finalizate marcajele pentru pista pentru biciclete.

Totodată pe strada Răzoare a fost realizată și porțiunea dedicată strict celor care doresc să se deplaseze cu bicicleta, care a fost prevăzută cu lățimea necesară pentru a permite dublu sens, așadar atenție la regulile de circulație”, a transmis primarul din Florești, Bogdan Pivariu.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza