Știm marca. Ce mașini electrice va avea Poliția Locală la Cluj

Știm marca. Ce mașini electrice va avea Poliția Locală la Cluj
Renault Zoe

Polițiștii locali clujeni vor circula de luna aceasta cu trei mașini electrice.

Poliția Locală va avea la dispoziție, din octombrie, trei mașini de patrulare noi. Este vorba despre automobile Renault Zoe, modelul Zen, al căror preț pe website-ul renaultcluj.ro este 21.300 de euro. Automobilele ating o viteză maximă de 135 km/h și au autonomie de 210 km.

Știm marca. Ce mașini electrice va avea Poliția Locală la Cluj

Primăria Cluj-Napoca a pornit în septembrie licitația pentru cumpărarea a trei mașini electrice, care vor intra în dotarea Poliției Locale. 415.546 de lei a fost suma estimată pentru cele trei automobile. Oferta câștigătoare aparține societății TI Suerom și a fost puțin sub acest plafon: 414.991.

Un calcul simplu ne arată că fiecare automobil ar urma să coste circa 30.000 de euro. Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut. ”În prețul automobilele au fost incluse și foarte multe dotări. Vor veni complet înzestrate cu tot ce are nevoie o mașină de poliție”, a spus Marcel Bonțidean, directorul Poliției Locale.

Mașinile vor fi folosite la intervențiile serviciului rutier al Poliției Locale. ”Am făcut angajări la Poliția Locală și ne-am propus să avem patrule permanente în cartiere, pentru intervenții. În acest moment, la ”rutieră” sunt șase mașini, iar cu cele trei care vor veni, vor fi suficiente ca să acoperim și cartierele.

Pentru început, vom avea patrule în centru, Mărăști, care va avea arondat probabil și Gheorgheniul, respectiv Mănăștur, care probabil se va putea deplasa și în Zorilor. Pe viitor, numărul patrulelor va fi mărit”, a declarat Bonțidean.

Știm marca. Ce mașini electrice va avea Poliția Locală la Cluj

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, anul trecut, românii au cumpărat 514 automobile electrice, în creștere cu peste 207% față de 2016, când au fost achiziționate doar 167 de unități. Avem o statistică și pentru perioada ianuarie - iulie 2018, când românii au cumpărat 485 de mașini electrice și plug-in hybrid, în creștere de peste trei ori comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Comenteaza