Splaiul Independenţei nu arată aşa cum a promis Boc. Trotuarul a dispărut FOTO

Splaiul Independenţei nu arată aşa cum a promis Boc. Trotuarul a dispărut FOTO
Vechiul trotuar de pe Splaiul Independenţei a dispărut şi au fost montate borduri noi.

Primarul Emil Boc a promis, într-o discuţie cu reprezentanţii societăţii civile, că lucrările de pe Splaiul Independenţei vor viza doar modernizarea carosabilului şi trotuarului existente. Acum însă, în teren, pare că s-a lărgit carosabilul, iar trotuarul a dispărut cu totul, fiind înlocuit de o simplă bordură. 

Reprezentanţii primăriei spun că este vorba de modernizarea vechii benzi aferente liniei de tramvai şi că înţelegerea cu societatea civilă rămâne în picioare.

Se lucrează la consolidarea malului, la fundamentul infrastructurii. Lucrările de acum nu au legătură cu înţelegerea făcută de primar cu societatea civilă. Pentru banda suplimentară prevăzută iniţial în proiect şi pentru care au fost sistate lucrările la sfârştiul lunii octombrie, aşteptăm încă poziţia organismelor financiare finanţatoare, să vedem dacă putem modifica din bandă pentru circulaţie în pistă de biciclete şi zonă pietonală, tinând cont că este un proiect pe fonduri europene", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Oana Buzatu a mai informat că indiferent ce soluţie va fi aleasă până în final, în zonă vor rămâne şi copaci, şi spaţiu verde.

Poziţia ei a fost confirmată şi de şeful de proiect pentru această lucrare din cadrul primăriei, Gabriela Cora, a precizat că pe această stradă vor fi modernizate doar banda aferentă liniei de tramvai care a existat înainte şi trotuarul, strict pe forma iniţială. Doar că fotografiile spun altceva.

Lucrările de pe Splaiul Independeţei se fac numai pe tronsonul Opera Maghiară - podul Napoca.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Szakats Istvan, cel care a negociat cu primarul salvarea spaţiului verde de pe malul Someşului, nu a dorit să facă niciun comentariu.

În momentul în care a decis să oprească lucrările, după protestele societăţii civile, primarul Emil Boc a afirmat că aşteaptă punctul de vedere al finanţatorilor europeni, iar decizia finală cu privire la soarta benzii suplimentare de pe Splaiul Independenţei va fi luată după concluziile studiului de mobilitate şi chiar a unui referendum local.

Proiectul "Modernizarea tramei stradale şi acces la zona industrială - în municipiul Cluj-Napoca", care include modernizarea din zona Splaiului Independenţei, este finanţat din fonduri europene. Costul total al lucrărilor este de 53,09 milioane de lei. Lucrările sunt efectuate de asocierea Diferit & Kiat.

Citeşte şi: "Nu ne mai mintiti!" Scandări împotriva primarului pe malul Someşului. Edilul a cedat

Comenteaza