Spitalul Pediatric Monobloc se face în Becaș, pe un teren al Universității de Științe Agricole

Spitalul Pediatric Monobloc se face în Becaș, pe un teren al Universității de Științe Agricole

Consiliul Județean (CJ) Cluj va prelua un teren de 16 ha din zona Becaș de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) pentru a face noul Spital Pediatric Monobloc (SPM).

Președintele CJ, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care are ca obiect preluarea teren aflat în administrarea USAMV, respectiv transferul unui teren cu imobile din proprietatea județului Cluj în proprietatea statului și ulterior în proprietatea USAMV, care actualmente sunt ocupate de Spitalul Pediatric de pe str. Moților nr. 66-68.

Acestea urmează a fi predate USAMV imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului SPM. În urma discuțiilor purtate în ultimele luni de către președintele CJ și de rectorul USAMV, Cornel Cătoi, universitatea și-a dat acordul pentru a oferi acest teren.

Proiectul va fi dezbătut în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ Cluj, din 13 martie. Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care terenul destinat noului SPM să treacă în proprietatea județului Cluj.

 

Comenteaza