SONDAJ ziuadecj.ro: Cum ar trebui reorganizată România?

SONDAJ ziuadecj.ro: Cum ar trebui reorganizată România?
Dacă nu regionalizăm România, pierdem zece miliarde de euro. Acesta este motivul pentru care, în ultima perioadă, toate partidele au început să redeseneze regiunile ţării. Dar care este cea mai bună variantă?

Problema reorganizării României din punct de vedere administrativ-teritorial este fierbinte în aceste zile. Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu premierul Emil Boc, au deschis subiectul, iar acum fiecare formaţiune politică are propria variantă.

Graba regionalizării este explicată prin faptul că România s-a angajat în faţa Uniunii Europene, încă de la aderare, să redeseneze graniţele intern; dacă acest lucru nu se va întâmpla până în 2013, riscăm să pierdem 10 miliarde de lei din fonduri europene.

Există şi costuri: fiecare dintre noi va trebui să îşi schimbe buletinul, plăcuţele de la maşină, actele cadastrale etc. Pe de altă parte, ar trebui să existe şi beneficii. În bună măsură, ardelenii ar putea primi ceea ce şi-au dorit mulţi dintre ei: auto-guvernarea.

ziuadecj.ro te învită la sondaj: spune care este varianta de regionalizare cea mai bună. Cei care nu se regăsesc în variantele propuse, pot să ne ofere propria viziune, la comentariile articolului sau pe facebook.

 

Comenteaza