Societatea de Drumuri și Poduri Județene Cluj va intra în reorganizare

Societatea de Drumuri și Poduri Județene Cluj va intra în reorganizare

Șeful județului, Alin Tișe, a precizat că Societatea de Drumuri și Poduri Județene (SDPJ) Cluj va intra în reorganizare pentru că se dorește evitarea falimentului.

Săptămâna trecută angajații societății au protestat pentru că nu au fost plătiți din luna mai, o situație care s-a petrecut la fel și în 2019, susține oficialul Consiliului Județean (CJ) Cluj.

”Este efectul unei mari greșeli făcute în perioada 2012-2016, când CJ a decis ca această regie pe atunci să fie transformată într-o societate comercială. Având acest statut, nu mai poate să aloce în mod direct nicio lucrare publică. E una din cauzele care au dus la situația de acum; societatea este în lipsă de lucrări și a ajuns să nu mai poată să facă față și să nu mai poată da salarii oamenilor ”, a spus Alin Tișe, la ZIUA LIVE.

Președintele CJ a anunțat măsurile ce vor fi luate în viitorul apropiat. ”Va fi o procedură de reorganizare. Nu putem să îi preluăm la noi, la CJ, pentru că în momentul de față numărul de angajați ai consiliului este aproape de limita maximală. Putem susține reorganizarea lor ca să le permită să funcționeze mai departe. Nu sunt adeptul falimentului acestei societăți, ci să găsim formula de reorganizare”, susține Tișe.

Comenteaza