Foto Sindicaliştii de la Aeroportul Cluj: "Parcarea a fost doar cârpită și nu reabilitată"

Sindicaliştii de la Aeroportul Cluj: "Parcarea a fost doar cârpită și nu reabilitată"
Sindicatul Aeroportului Cluj susține că parcarea nu e nici pe departe finalizată: "Induceți în eroare opinia publică"- SCRISOARE DESCHISĂ
Sindicatul Aeroportului Cluj susține că parcarea nu e nici pe departe finalizată: "Induceți în eroare opinia publică"- SCRISOARE DESCHISĂ

Sindicaliștii Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) au adresat o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, prin care îi solicită acestuia să nu inducă în eroare opinia publică. Potrivit acestora, parcarea aeroportului a fost doar cârpită și nu reabilitată, aşa cum susţine CJ Cluj. 

Scrisoarea deschisă a angajaților de la aeroport, adresată lui Alin Tișe, vine după anunţul făcut de CJ prin care se informează că s-au încheiat lucrările de remediere a parcării. Potrivit sindicaliștilor de la aeroport, reparațiile parcării au fost realizate pe doar 15% din totalul suprafeței care necesită aceste lucrări:

"După cum bine cunoașteți și dvs de la responsabilii tehnici din cadrul CJ care au urmărit lucrările, ceea ce s-a reparat reprezintă o parte infimă, adică aproximativ 15% din totalul suprafeței care necesită reparații. Mai mult, grămezi de resturi de bitum zac nestingherite în parcare, fără să fi deranjat responsabilii dvs.

Ne exprimăm profundul dezacord cu privire la modul în care induceți în eroare opinia publică. Parcarea necesită intervenții de reparație și întreținere serioase și urgente. Considerăm că perioada aceasta este cea mai prielnică pentru a face acest lucru, ținând cont și de faptul că nu a început sezonul estival, când traficul aerian este în plină expansiune", se arată în scrisoarea deschisă.

"Prin nefinalizarea tuturor lucrărilor de reparații la parcare, suprafața betonată se va deteriora și mai mult în perioada următoare, reprezentând un real pericol pentru siguranța pasagerilor, a angajaților aeroportului și pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în perimetrul aeroportului. Dacă prin diferite moduri ați discreditat angajații aeroportului sau v-ați ascuns de dialogul cu aceștia, vă rugăm să nu manipulați comunitatea și mass-media prin neadevăruri transmise în comunicatele dvs de presă!".

CJ a anunțat luni, 25 martie, că s-au încheiat lucrările de remediere a parcării Aeroportului Cluj. 

"Finalizate într-un timp extrem de scurt, lucrările de reabilitare au fost realizate etapizat, fiind condiționate atât de starea vremii, cât mai ales de dorința evitării oricărei perturbări a activității aeroportului. Lucrările au fost în așa fel programate încât să se evite eventuale blocaje în operarea obiectivului, o bună parte a desfășurându-se în intervalele în care nu se operează zboruri, în special pe timpul nopții.

Principalele lucrări realizate au vizat frezarea zonelor cu probleme și, ulterior, acoperirea acestora cu un strat de asfalt. Responsabilii tehnici din cadrul CJ au urmărit ca intervențiile să se realizeze în conformitate cu obligațiile asumate de către concesionar, cu respectarea tuturor normativelor tehnice și de calitate ce reglementează acest tip de lucrări.

În zilele următoare, în funcție și de condițiile meteorologice existente, constructorul va proceda la retrasarea spațiilor de parcare și a circuitelor funcționale din cadrul parcării. În conformitate cu prevederile contractuale, concesionarul va continua proiectul de reabilitare a întregii parcări, lucrările urmând a fi reluate în toamna acestui an, după încetarea zborurilor de tip charter", se arată în comunicat. 

Comenteaza