Semaforizare inteligentă pe 21 Decembrie: va schimba semaforul din roșu în verde, în funcție de trafic

Semaforizare inteligentă pe 21 Decembrie: va schimba semaforul din roșu în verde, în funcție de trafic
| Foto: Planwerk

Primarul Emil Boc a precizat miercuri, la conferința de presă de prezentare a bugetului pe 2022, că sistemul de semaforizare de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi controlat de inteligența artificială, care va schimba semaforul din roșu în verde, în funcție de trafic. 

”E un sistem care se va regla singur ca să dea drumul traficului mai repede la Melody, dacă e coadă la Biserica Sfântu Petru. Va judeca și va lua decizii. Machine learning. Va lua decizia și va fluidiza traficul”, a declarat primarul Emil Boc. 

Dispare o bandă pentru maşini

Modernizarea Bd. 21 Decembrie se efectuează pe tronsonul Biserica Sfântu Petru - intersecția cu str. Regele Ferdinand, după o soluție gândită de arhitecții de la Planwerk, societatea de arhitectură care a regândit și Piața Unirii.

Conform planșelor, bulevardul va avea piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, iar banda dedicată pentru mijloacele de transport în comun va fi separată fizic de benzile pentru traficul general. Vor fi plantați arbori, așa cum sunt și pe Horea sau pe Moților.

Dispare însă o bandă auto pe sensul spre centru, dar nu și în intersecții, iar în locul parcării din fața Bisericii Sfântu Petru ia naștere o piațetă, cu arbori și băncuțe. 

Lucrările sunt realizate de Diferit pentru suma de 41,7 milioane de lei. Durata contractului este de 15 luni, termenul de finalizare fiind aprilie 2022.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza