News alert Șeful județului, ultimatum pentru Supercom: „Nu îi ține nimeni în brațe! Mă gândesc chiar la o reziliere a contractului”

Șeful județului, ultimatum pentru Supercom: „Nu îi ține nimeni în brațe! Mă gândesc chiar la o reziliere a contractului”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Societatea Supercom trebuie să ridice gunoaiele clujenilor în următorii 10 ani. Tot compania bucureșteană a câștigat și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Totuși, monopolul Supercom la Cluj s-ar putea termina mult mai repede decât scrie în contract.

Mirosul pestilențial care a „invadat” Clujul în ultimele zile pare că a umplut paharul în ceea ce privește Supercom, chiar dacă compania de salubritate îi asigură pe clujeni că izul extrem de neplăcut nu are ca sursă Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID)

Sutele de sezisări ale clujenilor deranjați de mirosul urât care a „acaparat" mai multe zone din oraș au determinat autoritățile să ordone controale și să identifice cauza.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, o parte din comisia alcătuită din inspectorii Gărzii de Mediu, DSP Cluj și ADI Eco Metropolitan susține că „duhoarea” vine de la fermele de pui de la Aiton care au aruncat tone de găinaț pe câmp, unde să fie folosit ca și îngrășământ.

Declarațiile liderului forului administrativ județean clujean au fost făcute, joi, în ședința ordinară a CJ Cluj.

Subiectul a tot fost dezbătut și transformat deja într-o chestiune politică. Este ceva ce nu poate fi neglijat și nu am făcut asta. Chiar ne-a creat neplăceri. În cursul zilei de marți și miercuri am primit sesizări din partea cetățenilor că miroase în zona Aiton. S-au aruncat peste 200 de tone de gunoi, găinaț, provenit de la fermele de pui. Primarul din Aiton ne-a spus că, încă din 24 august, au fost notificați din partea societății care are halele acolo că urmează să se arunce pe teren acele cantități uriașe de găinaț. S-a constatat că în zona Aiton încă miroase, ceea ce în Cluj-Napoca nu se mai întâmplă. O parte din comisie a stabilit că mirosul provine din Aiton, iar alții că de la CMID. Eu mai multe nu am ce comenta, doar am prezentat o succesiune de fapte. Probabil se va sfârși cu procese”, a afirmat Tișe.

„Jumătate dintre clujeni încă nu plătesc gunoiul”

„Am trimis un ultim avertisment către Supercom legat de încadrarea în contract. Aici nu am în vedere că depozitul miroase, pentru că acolo va mirosi tot timpul atât timp cât ei nu procesează la timp și cantitatea de gunoi nepreselectată va fi mai mare decât am cerut noi în acel centru. Eu doar le-am cerut să se încadreze în contractul pe care îl avem. Le-am stabilit foarte clar niște termene de intrare în normal. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, mă gândesc la o reziliere de contract. Am avut curiozitatea să întreb și la ADI să văd cum merg contractările din județ. În medie, 48% din populația județului nu plătește la această oră gunoiul. În acest mod societatea va mai merge o perioadă în pierdere, iar populația va fi nemulțumită că firma nu face ceea ce a promis. Este o situație delicată. Dacă nu se schimbă nimic, vă asigur că vor pleca așa cum au venit. Nu îi ține nimeni în brațe și nimeni nu protejează această firmă (Supercom - n.red.). De asemenea, nimeni nu își bate joc de munca noastră”, a transmis șeful CJ Cluj.

Comenteaza